• 0256 225 59 30
  • Adres: Hasan Efendi Mh, 1913. Sk. No:10 K:2, 09020 Efeler/Aydın

Voip Santral Kurulumu

Voip Santral Kurulumu

Voip Santral Kurulumu dünya genelinde ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan sanal yani bulut santral sistemleridir. Sanal santral işletmelerde ve kamu kurumlarına hem maliyeti hemde kullanım kolaylığı açısından yaygın olarak tercih edilmektedir. Bulut santral de kurulum  ve montaj sorunu olmadığı için firmaların ulaşması oldukça kolay olmaktadır. Aynı zaman da bakım ve teknik sorunların nadir yaşandığı bu sistemler günümüzde birçok firmanın ilk tercihi olmaktadır. Voip Santral sistemleri ve santral ekipmanları konusunda en uygun fiyatlar ile sizlere hizmetlerini sunan. Voip mağaza geniş kargo ve hızlı teslimat garantisi ile sektörde emsallerinden farklı olarak  güvenli bir şekilde hizmetlerini sunmaktadır.

Voip Santral Kurulumu

VoIP terimi, “İnternet Protokolü üzerinden Ses” anlamına gelir, bir araç olarak İnternet tabanlı IP protokolünü kullanarak sesi taşımak için kullanılan bir grup teknolojiyi ifade eder. Aslında, bu teknolojiler sadece sesle sınırlı değildir, aynı zamanda videolar, metin mesajları ve fakslar gibi diğer medyaları aktarmak için de kullanılabilir.

Yeni bir teknoloji değil, İnternet ile doğdu, ancak başlangıçta sadece bazı bölümlerle ve iletişim ağının merkezi kısmıyla sınırlıyken. Yıllar içinde en uzak noktalara bile ulaşacak şekilde genişledi. ağın. Günümüzde tüm telefon taşıyıcılarının özel kullanıcı telefon görüşmeleri için VoIP kullandığını ve hatta 4G radyo frekansı ağında bile tüm iletişimlerin veri paketleri biçiminde taşındığını bir düşünün. Bu geçişe doğru iten ana avantaj, veri veya diğer multimedya içeriği olsun, her tür bilgiyi taşımak için sadece tek bir paket ağı kullanma olasılığı olan “yakınsama” olarak adlandırılır

Voip Santral Kurulumu Fiyatları

VoIP iletişimi için hem açık hem de tescilli birçok protokol geliştirilmiştir. Burada tamamen açık olma avantajına sahip oldukları için en çok kullanılan SIP ve RTP protokollerine odaklanacağız. İki protokol bir çift olarak çalışır: SIP ( Oturum Başlatma Protokolü ), ağ öğeleriyle diyalog yoluyla iki hoparlör arasında bir bağlantı kurmayı sağlarken. RTP ( Gerçek Zamanlı Aktarım Protokolü ) multimedya içeriğinin ikisi arasında taşınmasını sağlar. Uç noktalar.

SIP protokolünde  iki tür öğe tanımlanmıştır: bağlantıların geldiği veya bağlandıkları terminaller olan uç noktalar veya Kullanıcı Aracıları ve geçişin geçtiği ağ öğeleri olan SIP sunucuları.

SIP sunucusunun işlevlerinden biri, Kullanıcı Aracılarını yerelleştirmeye izin veren bir kayıttır. Her kullanıcı aracısı, kendisine ulaşmak için kullanılabilecek adresi ve IP bağlantı noktasını ileterek SIP sunucusuna periyodik olarak kaydolur. Böylece sunucu gelen çağrı durumunda onunla iletişim kurabilir. SIP sunucusunun başka bir işlevi, mesajların bir kullanıcı aracısından. Diğerine bir veya daha fazla SIP sunucusu aracılığıyla aktarılmasına izin veren bir proxy olarak hareket etmektir. RTP aktarımı, doğrudan kullanıcı aracıları arasında veya örneğin bazı format dönüşümlerini çalıştırmak için transfer zincirine giren “medya ağ geçidi” olarak hareket edebilen SIP sunucusu aracılığıyla yapılabilir.

Voip Santral Kurulumu Avantajları

Genellikle, SIP ve RTP protokollerini kullanan iletişim şifrelenmemiş olarak iletilir; bu, iletilen paketleri yakalayabilen herhangi bir “koklayıcı” ile aramaları “yakalayabileceğiniz” anlamına gelir.

Mahremiyet endişeniz ise, S harfinin önerdiği gibi temelde RTP protokolünün güvenli sürümü olan SRTP protokolünü kullanarak ses kanalını şifreleyebilirsiniz.

Benzer şekilde, sinyali korumak için, yani arayan numara ve aranan numara ile görüşmenin anlık ve süresi ile ilgili bilgiler. TLS (Taşıma Katmanı Güvenliği) protokolünü kullanarak mesajları şifreleyebiliriz. Bu önlemlerin kullanılmasıyla elde edilen koruma derecesi gerçekten çok yüksektir. Aslında tarayıcılar tarafından aynı algoritmaları kullanan HTTPS protokolünü kullandıklarında sunulanla aynıdır.

Ayrıca, yine güvenlik konuları ile ilgili olarak, sizin adınıza arama yapmaya çalışan birinin iletişim sistemimize girmesini önlemek için. Şifre tahminine izin vermeyecek kadar karmaşık şifrelerin kullanılmasının önemini vurgulamak çok önemlidir. Kamusal ağda açığa çıkan her VoIP sisteminde, her gün sayısal izinsiz giriş teşebbüsleri vardır. Bu ilke, vazgeçmeden önce en yaygın yüzlerce kullanıcı – şifre kombinasyonunu denemektir.

Voip Santral Kurulumu Programları

Küçük bir ofis için iletişim sistemi çok basit olabilir: Aslında tek yapmanız gereken, Raspberry Pi gibi mini bir sunucuyu. Kullanıcıların kullandığı telefon cihazlarına da hizmet veren yerel ağa bağlamak .

Telefon terminalleri olarak, bu amaç için tahsis edilmiş donanım telefonlarını. Veya bir PC veya akıllı telefon veya tablete kurulacak yazılım telefonlarını (yazılım telefonları) kullanabilirsiniz. Telefon ağına bağlanmak için en basit çözüm, bağlantıyı, telefon numaraları ve genel telefon ağına ve bu ağdan trafik ulaşımı sağlayan birçok VoIP operatöründen birini kullanarak yapmaktır.

Elbette, büyük kuruluşların ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok daha karmaşık çözümler de oluşturabilirsiniz. Bunların birden fazla coğrafi konuma dağıtılması durumunda, yükü paylaşmak için birçok konuma farklı hizmetlerin yerleştirilebileceği entegre bir sistem oluşturabilirsiniz. Öte yandan, başka bir yerin uydularında daha küçük konumlar yapılandırılabilir ve hizmetleri uzaktan kullanabilir; bunu evden veya hareket halindeyken kolayca çalışabilen aşırı “tele-çalışanlar” vakasına da uzatabilirsiniz .

Pazar, bir VoIP çözümünün bileşenleri olarak kullanılabilecek çok çeşitli cihazlar sunmaktadır. Cihaz üreticileri, elbette açık ve en popüler platformlara odaklanarak, cihazlarının uyumlu olduğu iletişim platformlarını onaylar.

Bulut Santral Sistemleri

IP telefonlar, geleneksel telefonlara benzer fiziksel bir yapıya sahip telefon cihazları olarak uzmanlaşmış, tüm pratik amaçlara yönelik mini bilgisayarlardır. Boyutlar ve ekran, işlev tuşu sayısı, satır sayısı, tasarım ve malzeme kalitesi bakımından. Gerçek özelliklere sahip birçok model ve fiyat aralığı vardır.

Sürekli masa başında oturmayan kullanıcılar için, Wi-Fi’yi radyo bölümü olarak kullanabilen kablosuz telefonlar. Veya menzil ve pil ömrü açısından daha performanslı olan DECT standardı da bulunmaktadır.

Donanım telefonlarının yanı sıra, her işletim sistemi için PC, akıllı telefon veya tablete kurulabilen. Ve Wi-Fi ağı üzerinden bağlanabilen yazılım telefonları da vardır.

Bu terminaller genellikle fiziksel telefonlara kıyasla iletişim durumu, anlık mesajlaşma ve görüntülü iletişim yetenekleri gibi daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

Bulut Santral Sistemleri Modelleri

Ayrıca, kapıları açmak için aktüatörlerle tamamlanmış kapı telefonları, interkom cihazları için arayüzler. Kimyasallara dayanıklı telefonlar ve ağır hizmet tipi telefonlar veya eldiven takarken kullanılacak telefonlar gibi özel amaçlı IP telefonlar da bulunmaktadır.

Cihazların ilgili bir kısmı, VoIP iletişimlerini diğer geleneksel iletişim formatlarına dönüştürmek için kullanılan ağ geçitleriyle temsil edilir. Bu nedenle, analog hatlar, ISDN hatları ve mobil GSM / UMTS / LTE ağları ile arayüz için ağ geçitlerimiz var. Son birkaç yılda, artık doğrudan SIP protokolü üzerinden genel telefon ağına erişim sağlayan birkaç VoIP telefon taşıyıcı da ortaya çıkmaktadır.

 

Yardım ister misiniz?