• 0256 225 59 30
  • Adres: Hasan Efendi Mh, 1913. Sk. No:10 K:2, 09020 Efeler/Aydın

Ip CCTV Kamera Sistemleri

IP Güvenlik Kamera Sistemleri

İnternet Protokolü (IP) kamera sistemleri, işletme sınıfı gözetimde yeni endüstri standardıdır. Mobil cihazlardan uzaktan görüntüleme ve basit tak ve çalıştır kurulumu gibi gelişmiş özelliklerle son teknoloji ürünü olarak kabul edilirler.

Bu sistemler CAT5 / 6 Ethernet kablosu üzerinden çalışır . Genellikle koaksiyel kablo üzerinden çalışan HD CCTV sistemleriyle karşılaştırılırlar . Bunlar Power over Ethernet (PoE) kamera sistemleridir çünkü hem güç hem de video için yalnızca bir kabloya ihtiyaç duyarlar.

Güvenlik, herhangi bir işletme için zorunludur; Sonuçta, varlıklarınızı koruyamazsanız nasıl karlı olabilirsiniz? Neyse ki, video gözetim sistemleri her zamankinden daha akıllı ve etkilidir. En iyi kameralar artık hareket sensörleri ve otomatik mobil bildirimler gibi bilgisayar benzeri işlevler ve özellikler sunuyor. Hatta bazıları, gerekirse anında kolluk kuvvetleriyle otomatik olarak iletişime geçmenize izin verir. Teknolojik gelişme, aynı zamanda kayıt ve depolamayı yönetmenin daha verimli yollarına da yol açmıştır. Artık küçük işletme sahipleri, nispeten uygun fiyatlarla son derece güçlü gözetim sistemlerine erişebilirler.

Yeni bir sistem satın alma ve uygulama söz konusu olduğunda, çoğu satıcı büyük ölçüde özelleştirilebilirliğe izin verir, bu da bir sistemi işletmenizin özel ihtiyaçlarına göre uyarlayabileceğiniz anlamına gelir. İster birden fazla konumu kapsayabilen yaygın bir sisteme veya vitrininizi izlemek için yalnızca birkaç kameraya ihtiyacınız olsun, herkes için bir çözüm vardır.

Gözetim Sisteminin Yararları

Ayrıntılara dalmadan önce, bir video gözetim sisteminin sunduğu birçok avantajı not etmek önemlidir. Güvenlik kameraları yalnızca suçluları caydırmak ve kolluk kuvvetlerinin olası hırsızları hızlı bir şekilde yakalamasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bu sistemler çalışanlarınızın hesap verebilirliğini artırabilir, üretkenliği izlemenize ve hatta bazen sigorta primlerinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Bir video gözetim sistemi kurmanın ön maliyetleri biraz yüksek görünse de, uzun vadeli kazanç ve gönül rahatlığı bu masraflara değebilir.

IP Kameralar ve Analog Kameralar

Bir video gözetim sistemine bağlanabilen iki ana kamera türü vardır: internet protokolü (IP) kameralar ve geleneksel analog kameralar. IP kameralar, analog kameraların daha modern yinelemesidir ve tek tek kameralar biraz daha pahalı olma eğilimindeyken, analog kameraların sunmadığı bir dizi özellik sunarlar. İşte iki kamera türü arasındaki farklara bir göz atın.

IP kameralar analog kameralardan çok daha güçlüdür ve genellikle 1 megapiksel ile 5 megapiksel arasında çekim yapar. Bu, özellikle bir megapikselin yaklaşık yarısı kadar olan daha grenli analog çekimlere kıyasla inanılmaz derecede net görüntü kalitesi sağlar. IP kameralar genellikle analog kameralardan daha geniş bir görüş alanına sahiptir.

Video analizi

IP kameralar ayrıca, kameranın görüş alanı içinde hareket olması durumunda mobil bildirimlere ve otomatik kayda izin veren video analizi gibi analog kameraların sunmadığı ek özelliklere de sahiptir. Bu, özellikle işletmenizin kapalı olduğu ve bina içinde birinin dolaşıp dolaşmadığını bilmek istediğiniz zamanlar için yararlıdır. Sistemi, bunun gibi olayları işaretleyecek ve olayın kaydedilmiş görüntüleriyle birlikte doğrudan akıllı telefonunuza bildirimler gönderecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Bazı sistemler ayrıca yerel kolluk kuvvetlerine doğrudan, tek dokunuşla bağlantı sunar.

Ağ Video Kaydediciler

Ek olarak, IP kameralar, bu kılavuzun kapsayacağı eski dijital video kayıt cihazlarına (DVR’ler) göre başka birçok avantaj sunan ağ video kaydedicileriyle (NVR’ler) uyumludur. Kısacası, NVR daha yüksek kaliteli video kaydeder ve sistemlerin DVR ile yapılabileceğinden çok daha kolay bir şekilde ölçeklenmesine izin verir. Video kaydediciler hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bölüme bakın.

PoE Anahtarları

IP kameralar, hem kameradan veri gönderen hem de ona güç sağlayan “Ethernet üzerinden güç” (PoE) anahtarına da bağlanabilir. Diğer yandan analog kameralar, kameradan gelen sinyali çalıştırmak için bir anahtarın yanı sıra ayrı bir güç kaynağına ihtiyaç duyar, bu da daha karmaşık bir kurulum ve daha fazla kablo anlamına gelir. PoE anahtarları da genellikle veri iletmenin daha güvenli bir yolu olarak kabul edilir.

Karşılaştırılabilir Sistem Maliyeti

IP kameralar genellikle analog benzerlerinden daha pahalı olsa da, tam bir IP sisteminin toplam maliyeti, benzer bir analog sisteminkinden biraz daha düşük olma eğilimindedir. IP kameralar daha geniş bir görüş alanına sahip olduklarından, bir IP sistemi genellikle bir analog sistemden daha az kamerayla çalışabilir.

Dijital Video Kaydediciler ve Ağ Video Kaydediciler karşılaştırması

Belirli bir sistemdeki tüm kameralar, çektikleri görüntüleri iletmek ve arşivlemek için merkezi bir video kayıt cihazına ihtiyaç duyar. DVR’ler eski VCR modellerinden gelişirken, NVR’ler video kayıt teknolojisinin evriminde bir sonraki adımı temsil ediyor. İşte DVR’ların ve NVR’lerin nasıl karşılaştırıldığına yan yana bir bakış.

Kayıtların çözünürlüğü

DVR’ler genellikle, kapalı devre televizyon sistemlerinde kullanılan geleneksel video kalitesi olan D1 çözünürlüğünü sunar. D1, standart çözünürlük olarak kabul edilen 720 x 480 çözünürlüğe eşittir.

NVR’ler ise yüksek tanımlı olan 1080p’de kayıt yapabilir; DVR sistemine göre video kalitesinde önemli bir gelişme sunar. Karşılaştırma amacıyla 1080p, 1920 x 1080 çözünürlüğe eşittir. Bu, çok daha net bir görüntü ile sonuçlanır.

Kamera Bağlantıları

Analog kameraların bir DVR sistemine bağlanması, DVR’dan kameraya bir BNC kablosunun doğrudan takılmasıyla yapılır. DVR sistemine daha fazla kamera bağlamak için ek kablolara ihtiyacınız vardır. DVR sistemlerinin ölçeklendirilmesi zordur çünkü her BNC bağlantısı bir kamera tarafından işgal edildiğinde, sisteme başka bir kamera eklemeden önce tamamen yeni bir DVR satın almanız gerekir. DVR’ler ayrıca bağlı kameraların kayıt cihazına yakın olmasını gerektirir; aksi takdirde video kalitesi düşmeye başlar.

NVR, bunun yerine doğrudan bir ağa bağlı olduğu için bu sorunları ortadan kaldırır. Aynı ağa, genellikle bir PoE anahtarı aracılığıyla bağlanan IP kameralar, daha sonra görüntüleri NVR’ye aktarabilir. NVR tabanlı sistemler, DVR sistemlerinden çok daha kolay ölçeklendirilebilir çünkü ağa eklendikten sonra yeni bir kamerayı kabul edebilirler. En kötü durumda, gerekli olan tek şey ek bir PoE anahtarıdır. Bazı IP kameralar da kablosuzdur ve görüntüleri Wi-Fi üzerinden NVR’ye aktarabilir. NVR ile aynı ağa bir kamera bağlı olduğu sürece yakınlık sınırlaması yoktur. Bununla birlikte, bir NVR sisteminin en büyük dezavantajı, her IP kameranın her NVR ile çalışmamasıdır. Bu nedenle, satın almadan önce kameralarınızın belirli bir video kaydedici ile uyumlu olup olmayacağını bilmeniz gerekir.

Hibrit Video Kaydediciler

Hibrit video kayıt cihazları (HVR) , hem IP kameraları hem de analog kameraları çalıştıran video gözetim sistemleridir. Bu sistemlerin çok yönlülüğü onları arzu edilir kılar; Eski bir sistemi yükseltiyorsanız ve tüm eski analog kameralarınızı ortadan kaldırmak istemiyorsanız, örneğin bir HVR, geçiş yapmanıza ve gelecekte tam bir IP sistemine hazırlanmanıza yardımcı olabilir.

Sistem Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Kameralarınız

Çözünürlük: Bu, bir kamera seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Keskin bir görüntü için, en az 720p yüksek tanımlı, yani bir IP kamera çekim yapabilen bir kamera isteyeceksiniz. Kameranızın net, tanımlanabilir bir görüntüye sahip olacağından emin olmak istiyorsanız, burada köşeleri kesmek istemezsiniz.

Kare hızı: Bu, bir kameranın başka bir önemli yönüdür – kare hızı ne kadar yüksekse, video o kadar düzgün olur. Video, bir hareketli görüntü oluşturmak için bir araya getirilmiş bir dizi hareketsiz görüntüdür. Kare hızı ne kadar düşükse, fotoğraf o kadar az sıklıkta çekilir; bu, daha kesik görüntülerle sonuçlanır. Karar vermeden önce satın aldığınız kameranın kare hızını dikkate almak isteyeceksiniz. Referans için, “gerçek zaman” tipik olarak saniyede 30 kare olarak ölçülür.

Modeller: Dışarıda bir dizi farklı türde güvenlik kamerası var. Daha yaygın olanlardan bazıları, bir duvardan çıkıntı yaptığını görebileceğiniz dikdörtgen kutular olan bullet kameralar; genellikle tavana tutturulan ve renkli bir örtü içine yerleştirilen kubbe kameralar; ve görüş alanını ayarlamak için uzaktan kumanda yetenekleri sunan pan-tilt-zoom (PTZ) kameralar. Özel güvenlik ihtiyaçlarınıza bağlı olarak, sisteminizi donatmak için hangi tür kameraların kullanılacağını düşünmek isteyeceksiniz.

İç / dış mekan: Bazı güvenlik kameraları özellikle iç mekanlar için yapılmıştır ve Tabiat Ana’ya dış mekan meslektaşları kadar dayanamaz. Kameraları dışarıda kullanmayı planlıyorsanız, hava koşullarına dayanıklı modeller satın aldığınızdan emin olun. Aksi takdirde, su veya kir video yayınlarınızın kalitesini etkileyebilir veya daha da kötüsü kameranızı bozabilir. Güvenlik kameraları, hava şartlarına minimum düzeyde dayanıklı veya tamamen hava koşullarına dayanıklı olabilir. Güvenlik kameranızın doğal koşullardan ne düzeyde koruma sağladığını anladığınızdan emin olun.

Işıklandırma: Birçok güvenlik kamerası, karanlık koşullarda net görüntü yakalamalarına olanak tanıyan “düşük ışıklı kızılötesi” olarak bilinen ortamda çekim yapabilir. Bu kameralar, kızılötesi ışıkta karanlık alanı kaplayan kızılötesi LED ışıklara dayanır. İnsanların aksine, kamera bu kızılötesi ışığı görebiliyor, bu yüzden bu dalga boyları geri yansıdığında, kamera sanki aydınlatılmış bir odada çekim yapıyor gibi. Bir kameranın sahip olduğu daha fazla IR LED, geceleri daha iyi görebilir. Karanlıkta çekim yapmak bir öncelikse, kameranızda bol miktarda IR LED bulunduğundan emin olun.

Ses: Ses kaydının bir seçenek olup olmadığı, belirli kameraya ve üreticiye bağlıdır. Bazı kameralar sesi hiç almazken diğerleri alır. Hatta bazıları iki yönlü sesi etkinleştirir, böylece diğer tarafta kamerayı izleyen bir kişi kameranın görüş alanındaki bir konuyla iletişim kurabilir.

Video Kaydediciniz

Depolama kapasitesi: Video kayıt cihazları için, kendinize sormanız gereken ilk soru ne kadar depolama alanına ihtiyacınız olacağıdır. Cevap birkaç faktöre bağlıdır: sisteminizdeki kamera sayısı, her kameranın çözünürlüğü, depolamayı planladığınız arşivlenmiş görüntü miktarı ve kaydedilen görüntüleri ne kadar süreyle saklamayı planladığınız. Daha yüksek çözünürlükte çekim yapan çok sayıda kamera varsa, çekimler depolama alanını hızla tüketecektir. Bir video kaydediciyi, sistemin kapasitesine ulaştığınızda en eski görüntüyü “üzerine yazacak” şekilde ayarlayabilirsiniz, ancak dikkatli olmazsanız, sistem hala ihtiyacınız olan arşivlenmiş görüntülerin üzerine yazabilir.

Yüksek kaliteli kameralara sahip büyük bir sistem çalıştırıyorsanız, video kaydedicinizin depolama kapasitesini artırmak isteyeceksiniz. Sisteminizin ayrıntılarına göre ne kadar depolama alanına ihtiyacınız olduğunu hesaplamanıza yardımcı olabilecek bir dizi çevrimiçi araç vardır.

Örneğin, NVR’de MJPEG dosyalarına sıkıştırılmış video ile her biri 2 megapiksel çözünürlüğe ve 5 fps kare hızına sahip IP kameralar kullanarak günde 24 saat çalışan dört kameralı bir sistem, 2,79 terabayt depolama alanı gerektirir. Supercircuits hesaplayıcısına göre çekim için.

Bu, orta büyüklükte bir sistem için oldukça fazla veri olduğundan, buna göre plan yapmak ve gerçekten ne tür bir kapasiteye ihtiyacınız olacağını bilmek önemlidir. Ayrıca hesaplanan sayının ötesinde bir miktar destek sağlamak da akıllıca olacaktır, böylece geri dönmeniz gerekebilecek özellikle ilginç görüntüleri saklayabilirsiniz.

Bulut depolama: Kaydedilen video, video kaydedicinize ek olarak bulutta da depolanabilir. Bunu yapmanın, videolarınıza uzaktan erişim ve üstün depolama hacmi gibi birkaç belirgin avantajı vardır. Büyük video dosyalarının, mevcut tüm bant genişliğini tüketmeyecek ve ağınızı yavaşlatmayacak bir şekilde yüklenmesini sağlamak önemlidir. Bu, video yüklemelerini buluta planlayarak veya en yoğun çalışma saatlerinden sonra yükleyerek yapılabilir. Ek olarak, birçok bulut hizmetinin, özellikle video dosyalarını kalıcı olarak saklamak için, tekliflerini kullanmak için bir abonelik ücreti aldığını unutmayın. Şirketin verilerinizi korumak için uygun siber güvenlik önlemlerini aldığından emin olun. Artı tarafta, videoları bulutta depolamak, donanımınız hasar görse, çalınsa veya kurcalansa bile, siz ‘

Kamera uyumluluğu: Her video kaydedici her kamerayla çalışamaz. Tabii ki, DVR’ler analog kameralar gerektirirken, NVR’ler IP kameralar kullanır, ancak uyumluluk sorusu bu ayrımın çok ötesine uzanır. Örneğin bazı NVR sistemleri, yalnızca belirli üreticilerin IP kameralarıyla uyumludur ve diğerlerinin değil. Bir video kaydedici satın alırken, öncelikle cihazın satın aldığınız kameralarla çalışacağından emin olmalısınız. Sisteminizi yapılandırmak için bir gözetim sistemi entegratörü ile çalışıyorsanız, kameralar size gerekli bilgileri sağlayabilmelidir.

Sıkıştırma: Sıkıştırma, video kaydedicinize aktarılan görüntülerden gereksiz verileri ortadan kaldırmak ve böylece yerden tasarruf etmek için kullanılır. Yüksek tanımlı video için kullanılan en yaygın sıkıştırma tekniklerinden ikisi MJPEG ve H.264’tür. MPEG4’ü de kullanabilirsiniz, ancak kalite, MPEG4’ün yukarıda bahsedilen emsallerinden daha düşük olma eğilimindedir. Sıkıştırma yöntemleri nispeten karmaşıktır ve ihtiyaçlarınıza ve donanımınıza bağlı olarak uygulamalarında farklılık gösterir. Güvenlik Bilgisi İzleme, video sıkıştırmanın ayrıntılarını araştırmak istiyorsanız , sıkıştırma teknolojisi hakkında kullanışlı bir temel oluşturmuştur .

PoE Anahtarlarınız

Ethernet üzerinden güç anahtarları yalnızca NVR sistemleri için geçerlidir, ancak ek güç kaynakları ve kameraları DVR’ye bağlamak için kullanılan BNC kabloları gibi bir DVR sistemi için gerekli olan diğer bileşenleri keserler. Bunun yerine, ağınıza bir PoE anahtarı bağladığınızda, tek bir pakette bir güç kaynağınız ve NVR’nize veri aktarmanın bir yolu olur. Hangi tür PoE anahtarının satın alınacağını seçerken en büyük husus, sisteminizde bulunacak kamera sayısıdır. Bir sonraki husus, gelecekte ne kadar ölçek büyüteceğinizdir.

Bazı NVR’ların içinde bir avuç PoE bağlantı noktası bulunurken, diğerleri olmayacak. Bir PoE anahtarı satın almanız gerekiyorsa, küçük olanlar yaklaşık 40-50 ABD Doları’ndan başlar ve yaklaşık beş bağlantı noktası sunar. Her bağlantı noktası, bir kamera için bir veri bağlantısını ve bir güç kaynağını temsil eder. Bununla birlikte, planınız çok büyük bir sistemi ölçeklendirmek ve uygulamaksa, 48 adede kadar farklı bağlantı noktası içeren PoE anahtarları vardır.

Yardım ister misiniz?